Мястото, където можете да намерите актуална информация и основни принципи за подобряване вашата финансова грамотност, както и полезни факти и практични съвети за инвестирането в ценни метали, и по-специално в Сребро.

четвъртък, 2 декември 2010 г.

Защо инвестирането в Сребро днес е много изгодно?


Повече за Среброто и кое го прави толкова ценно?

Приложението на Среброто широко, като индустриален и като ценен метал. Поради изключителните му качества, то се използва в хиляди индустриални приложения. В сравнение с други елементи Среброто е с най-висока електрическа и топлинна проводимост. То е критичен ресурс за фотографията, особено преди създаването на цифровите камери. Среброто е известно антибактериално средство и се използва във водните филтри за пречистване на водата от вредни бактерии. Широко се използва също и в електрониката, медицината, козметиката, и др. Почти ежедневно се намират нови и нови приложения на Среброто, в бита и в индустрията.


Като ценен метал и парично средство Среброто няма равно на себе си и като такова то е най-масово използваното в цялата история на човечеството. Сребърните монети са сред тези с най-древен произход, като платежно средство – пари. Златото, което усреднено през историята е около 16 пъти по-скъпо от Среброто, няма такова масово ежедневно приложение като парично средство. В момента това съотношение е около 1:64, което не е никак нормално и се очаква то да се промени в полза на Среброто. (Пълният текст)


(c) 2010 Integrity Life – София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар